Кореспонденцията“ (La corrispondenza – 2016) е англоезичен филм на италиански режисьор – Джузепе Торнаторе,

...
Кореспонденцията“ (La corrispondenza – 2016) е англоезичен филм на италиански режисьор – Джузепе Торнаторе,
Коментари Харесай

„Кореспонденцията“ – история за любов и загуба

„ Кореспонденцията “ (La corrispondenza – 2016) е англоезичен филм на италиански режисьор – Джузепе Торнаторе, който споделя любовната история на професора по астрофизика Ед (Джеръми Айрънс) и неговата студентка Ейми (Олга Куриленко).

Джеръми Айрънс – един от най-изисканите артисти на нашето време е най-подходящият избор за основната роля, а Куриленко потвърждава себе си като една от най-талантливите и вдъхновяващи акриси в актуалното кино.

Двамата влюбени, дружно от шест години, разграничени физически от събитията,  са принудени да поддържат връзката си от разстояние. Общуват посредством имейли, телеграми, картички, видеочатове, колета с дискове и всевъзможни сходни средства за връзка от отдалеченост.

Торнаторе мисли кино лентата повече от 20 години, по тази причина и в него се употребявани остарели технологии като дискове вместо флашки, текстови известия вместо скайп и Facebook, само че това не трансформира цената на смисловите нюанси, които е вложил създателят.

Кореспонденцията сред двамата, изпълнена с отдаденост и обич не завършва, даже когато основната героиня схваща, отново от разстояние, че обичаният й е умрял. Тя продължава да получава от него известия и видео дискове, в които той я твърди, че в никакъв случай няма да я изостави.

Отчаяна, потегля по следите на мистериозните известия и се впуска в магическо премеждие оттатък времето и пространството.

Отдаденост и ежедневно вълшебството сплитат завладяваща приказка за обич и загуба доста оттатък баналния исконен блян към величие. Защото когато обичаш, не спираш да общуваш с обичания, единствено тъй като си е отишъл...

Прелестните пейзажи от Англия, Шотландия и италианския остров Борго Вентозо, както и музиката на Енио Мориконе, допълват чувствителността на кино лентата.

Снимки: gds.it

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР